Nederpellets uit Almelo. Daar krijgt u het warm van.

Woningen en bedrijven kunnen heel goed verwarmd worden met houtpellets.

Deze samengeperste staafjes zijn schoon, compact en geven een comfortabele warmte. Er zijn verschillende soorten. Jalo produceert als eerste in Nederland de hoogwaardige Nederpellets.

  Eerlijke betaalbare warmte met een negatieve carbon footprint
(2000 kg CO2 per ton 
Nederpellets verbruik)

  Brandstof van de toekomst

  Alleen duurzame biomassa

Alleen biomassa van duurzame oorsprong.

Nederpellets worden gemaakt van het houtafval dat achterblijft na het kappen van bomen en ander houtachtig gewas. Vaak in de vorm van houtsnippers, bast en blad (= biomassa). Jalo is heel kieskeurig als het om grondstoffen gaat. We hebben ervoor gekozen alleen biomassa te gebruiken uit duurzaam beheerd landschap. In deze gebieden:

  Wordt de biodiversiteit beschermd.

  Raakt de bodem niet uitgeput (voldoende koolstof en mineralen).

  Wordt er geteeld en geoogst op basis van wettelijke vergunningen.

  Plant men nieuwe bomen.

  Draagt men zorg voor een mooi en goed onderhouden groen landschap.

  Ontstaan er door goed onderhoud en op tijd verjongen mooie gesloten groene singels, en daardoor 15% meer groei.

Jalo benut ook houtafval van lokale ondernemingen die hout verwerken en bewerken.

Bekijk hier de
Pellet kwaliteitsklassen

De EN2 plus A2 pellets die Jalo produceert, scoren goed in vergelijking met andersoortige pellets.

Ik wil straks
Nederpellets bestellen

Goedkopere pellets met eigen biomassa.

Heeft u zelf biomassa? Gemeenten en andere organisaties die zelf biomassa produceren kunnen deze bij Jalo gemakkelijk laten omzetten in pellets. U betaalt alleen voor het productieproces en kunt daardoor nóg goedkoper verwarmen.

Ik heb biomassa
voor Jalo

Negatieve carbon footprint is positief nieuws.

Jalo krijgt het voor elkaar om niet alleen CO2-neutraal, maar zelfs met een negatieve carbon footprint te werken. Dat is positief nieuws voor onze opwarmende aarde.

2 redenen voor onze
negatieve carbon footprint

Extreem goede scores.

Nederpellets zijn kant-en-klare samengeperste staafjes die 50% minder bijdragen aan het broeikaseffect dan andere Nederlandse houtsnippers. Vergeleken met aardgas zelfs 112% minder. Met het verbruik van Nederpellets zijn ook de totale milieukosten* zeer gunstig: vergeleken met reguliere houtsnippers liggen die 40% lager en vergeleken met aardgas 80% lager. (uit: rapport RoyalHaskoning 2020)

*milieukosten = de belasting op het milieu van de ongewenste emissies uitgedrukt in M€ / jaar met het verbruik van de jaarlijkse productie.

Groene keuzes.

Jalo gebruikt groene stroom in het productieproces, haalt de groene CO2 uit de rookgassen van de biomassaketel en benut deze warmte maar liefst drie keer. We werken daarnaast zoveel mogelijk met lokale grondstoffen (circulaire economie).

Minder fijnstof dankzij elektrostatisch stoffilter.

Bij het verbranden van vaste brandstoffen zoals hout komt meer fijnstof vrij. Om die uitstoot zo laag mogelijk te houden, zorgt Jalo voor een elektrostatisch filter in elke nieuw geplaatste pelletketel. Dankzij dit filter is uitstoot van fijnstof de laatste 5 jaar al flink gedaald: van ruim 20 naar 5 mg/m³ lucht. Om een vergelijking te geven: dat is 20 tot 40 keer lager dan de fijnstof uitstoot van een open haard.

Uitstoot stikstof zo laag mogelijk.

De uitstoot van stikstof (NOx) is onvermijdelijk bij verbrandingsprocessen. Onze verwachtte stikstof-uitstoot ligt onder de wettelijke norm (100 mg/m03 v.s. norm 145 mg/m03) door het toepassen van SNCR-techniek. Ondertussen werken we aan mogelijkheden om de uitstoot van stikstof helemaal naar nul te brengen.

Jalo Biopellets BV

XL Businesspark
Darwin 17
7609 RL Almelo

Jalo biedt een lokaal, duurzaam en circulair alternatief voor aardgas: Nederpellets.

© Jalo Biopellets • Alle rechten voorbehouden • webdesign by Brandsz.nl